HOME
NYHEDER
PORTRÆTTER
BILLEDER
UDSMYKNINGER
C.V.
KONTAKT
 
Storbybilleder, 2007

Kassel

Kassel

Berlin

New York

Kassel

Kassel

New York

Berlin


Olevano

Kirkegården i Olévano ligger lidt op ad bakken, når man fra Piazza San Rocco muligvis har passeret en af byens personligheder – en særdeles aktivt kommunikerende ældre dame i rødt.

Kirkegården er sikkert ligesom tusind andre, men alligevel enestående og forunderlig. Et koncentrat af stedets minder, religion, historie og kultur.

Her kan man tilbringe mange timer, i skygge og i sol. Det har jeg gjort før og nu igen her i august/september, hvor motiverne fortsat ligger nærmest i kø.

Årets ophængning rummer dog kun et enkelt billede fra kirkegården. En form for tidsfilter er nødvendigt i mit arbejde, og der kan ofte gå lang tid, før et motiv går videre fra foto til maleri. Ophængningen bygger således udelukkende på forskellige motiver fra et ophold i Olévano maj 2005. Her er også kattene et påtrængende motiv.

PS. Olévano er en mindre bjergby beliggende ca. en times kørsel øst for Rom. Den gamle middelalderkerne er markant med byport og gammel borgruin øverst oppe. Man dyrker oliven og vin, begge dele af høj kvalitet. Rent kunstnerisk har byen spillet en væsentlig rolle for mange kunstnere nord fra – heraf en del danske – som i guldalderen og senere har hentet inspiration fra området.

Bjarke Regn Svendsen.
Vestjyllandsudstillingens katalog 2006.


Olevano 5


Olevano 7


Olevano 8


Olevano 1


Olevano 2

Olevano 4

Olevano 3
   



"Tistrup Revisited"

 

I mange år fandt jeg stor glæde ved lejlighedsvis at finde motiver i min egen lille vestjyske stationsby.
I løbet af 90'erne syntes motivkredsen dog at være udtømt.Paradoksalt nok medførte en tur til New York i 2003, at jeg vendte tilbage til Tistrup med et helt nyt blik på dagligdagens omgivelser.

Edward Hopper, som ikke tidligere havde sagt mig specielt meget, fulgte på en måde med. Det dramatiske spot blev sat på byen i oktober måned med skarp sol og markante skygger. Resultatet er blevet til serien "Tistrup Revisited".

Titlen er inspireret af den britiske TV-serie "Brideshead Revisited" fra 1981, som satte fokus på tiden som en uafvendelig faktor i tilværelsen.

"Tistrup Revisited" peger både frem og tilbage, men først og fremmest på det mystiske og nærværende.

Forhåbentlig fremstår billederne som generelle udtryk for drama, skønhed og psykiske tilstande.





Tistrup Revisited 5


Tistrup Revisited 8



Tistrup Revisited 2


Tistrup Revisited 7

Tistrup Revisited 5

Tistrup Revisited 10

Tistrup Revisited 1

Tistrup Revisited 1


70’ernes nyrealisme

”At finde skønheden i det banale” var mit motto i 70’erne. Jeg malede mange nedløbsrør, røde mursten, vinduer, døre og cykler. Rent håndværkmæssigt var det knap så vanskeligt, som jeg havde forestillet mig. Løsenet var: Små pensler og udholdenhed.
Hermed var målet dog ikke nået. Lighed i sig selv er ligegyldig. Det stod klart fra begyndelsen, at de abstrakte værdier er mindst lige så vigtige som det tilfældige nutidige indhold, og denne side af sagen optog mig i stigende grad. Komposition, rytme, linje-spil osv. Billedet skulle fungere som en sammentømret helhed, hvor intet delelement kunne undværes.
Kombinationen af de to hollandske malere fra hvert sit århundrede, Vermeer van Delft og Piet Mondrian, var inspirerende. Det konstruktive skelet bag realismens detaljer. På grund af den stramme komposition så jeg i mange år mine billeder som en slags ”mini-universer” – en form for sandhed omkring menneskelivet i almindelighed. Når billedet fungerer som billede, handler det også om livet. Langsomt opstod et behov for at rense ud i billedfladens detaljer.

Bjarke Regn Svendsen.

(Uddrag fra katalogtekst i forbindelse med en retrospektiv udstilling i Kunstbygningen i Tistrup, 1997.)


Vindue Persienne, 1978


Køkkenvask, 1976


A. Siggard, 1972


Murflader, 1977


Nedløbsrør, 1974